Tandreglering med Invisalign

Inman Aligner och Clear Aligner 

Vesalis Dental erbjuder fyra enkla metoder att reglera tänderna med tandställning:Invisalign, Inman Aligner och Clear Aligner . Samtliga metoder reglerar dina tänder på ett mycket tidseffektivt sätt i jämförelse med traditionell tandreglering.

Inman Aligner

Är en enkel tandställning som du själv kan ta av. Ställningen korrigerar fronttänderna snabbt och säkert och är minst lika bra som fristående behandling eller inför större behandlingar.

Inman Aligner består av två bågar som styrs av nickeltitanfjädrar. Bågarna flyttar tänderna till sina nya positioner genom att bågarna samverkar enligt bild. Korrigerar oregelbundna tänder, för smala tänder, gleshet och trånghet mellan tänderna.

Behandlingen tar normalt 4-16 veckor, jämfört med traditionell tandreglering på vuxna vilken tar ca 2 år. Vesalis Dental har mycket positiva erfarenheter av behandling med Inman Aligner, enkel tandreglering, vilket är en skonsam och smidig metod.

Clear Aligner

Clean Aligner består av ett antal datorframställda, genomskinliga plastskenor. Varje skena bär man ca 2 veckor och för varje skena så flyttas de tänder som skall regleras lite grann i taget. Regleringen tar mellan 5-12 månader.

Metoden passar de som behöver göra mindre justeringar av trånga, glesa eller sneda tänder. Tack vare den genomskinliga plasten som ställningen är tillverkad i så är tandställningen diskret i jämförelse med traditionella tandställningar.

Invisalign

Invisalign är en tandregleringsmetod som är mycket snarlik Clear Aligner. Här får man en datorframställd plastskena att sätta på tänderna både i överkäken och underkäken. Dessa byter man ut varannan vecka för fortsatt aktivering. Efter cirka 5 månader är regleringen klar.

Även denna metod är bra för dig som har behov av lite mindre justeringar. Skenorna är diskreta och tas enbart ut när man ska äta eller borsta tänderna.

Vad säger våra kunder?

Jag har gjort tandreglering med Inman Aligner hos tandläkaren Hans Hallquist med assisterande tandsköterskor. Det har varit en mycket smidig, smärtfri, professionell och trevlig upplevelse. Redan under första mötet togs tandavtryck och mycket kort därpå kunde jag hämta ut tandskenan. Fem månader senare var tänderna fantastiskt nog färdigreglerade. Inman Aligner är en av dem mer diskreta tandskenorna ute på marknaden, som ger resultat snabbt, jämfört med andra tandregleringsmetoder. Dessutom är den avtagbar, vilket är både smidigt och hygieniskt. De kontinuerliga kontrollbesöken har inneburit en trygghet för mig eftersom regleringen av tänderna kontrollerades och jag fick chansen att ställa eventuella frågor som dykt upp. Hans och tandsköterskorna har varit mycket tillmötesgående och lyssnat till mina önskemål. Jag är mycket nöjd med resultatet och önskar att jag hade gjort det tidigare.
Adisa Memic, 26 år

Mitt personliga omdöme om Clear Aligner

När jag växte upp var det mycket sällsynt att barn fick hjälp med tandreglering. Därför har jag haft snedställda tänder i överkäken. Jag har haft ett mycket bra liv trots detta, för visst är det människan och inte tänderna som är det viktigaste! Det skulle inte vara helt sant om jag inte erkände att jag ofta önskat att mina framtänder haft en rakare linje!

När tandläkare Hallquist berättade om tandreglering med hjälp av Clear Aligner, förstod jag genast att här hade jag min chans! Det var inget svårt beslut för mig att fatta.

På knappt ett år har mina tänder justerats. Resultatet är fantastiskt!

Jag har upplevt behandlingstiden mycket enkel. Tandställningen är enkel att sätta in och ta ur. Bytet har skett med två veckors mellanrum. Känner man efter lite extra kan man förnimma att det spänner något i tänderna, men då vet jag ju att det är reglering på gång!

Tandställningen är diskret och det hörs inget missljud när man pratar. Det har betytt mycket för mig, eftersom jag möter många människor i mitt arbete! Mina närmaste vänner har blivit förvånade när jag visat att jag har tandställning, det hade dom inte märkt!

Tandläkare Hallquist och hans personal har på ett proffsigt sätt stöttat mig under behandlingen.

Tandreglering med hjälp av Clear Aligner kan jag utan tvekan rekommendera!

Britt Johansson